Accommodatie

Het Sportcentrum Galgenwaard is de locatie waar de indoorwedstrijden plaatsvinden, een officiële B-accommodatie. Er is geen rondbaan, maar verder zijn alle indoor wedstrijdonderdelen in principe mogelijk: 50m en 60m sprint, 50m en 60m horden, verspringen, hoogspringen, polsstokhoogspringen, hinkstapspringen en kogelstoten.

Het Sportcentrum Galgenwaard is gebouwd onder de zuidtribune van stadion Galgenwaard waar FC Utrecht zijn thuiswedstrijden speelt. De ingang van het sportcentrum is aan de zuidwest kant: de stalen trappen omhoog, en eenmaal binnen is de atletiekhal weer de trappen naar beneden. Het sportcentrum bestaat uit drie sporthallen: twee kleinere hallen boven en de atletiekhal beneden.

 

Het adres:

Sportcentrum Galgenwaard,
Herculesplein 341,
3584 AA Utrecht

 

Algemene regels:

Spikes:Goedgekeurde Spike
Vanwege de vloer zijn alleen spikes met speciale indoorpuntjes toegestaan. De gemeente heeft de volgende puntjes voorgeschreven namelijk type Christmas tree, colour black, size 5 mm. Uiteraard mag er ook op gewone schone sportschoenen gelopen worden. De puntjes zijn tijdens de wedstrijden te koop en kosten 0,50 euro per puntje.
Schoenen:
Naast spikes mogen in de zaal alleen sportschoenen worden gedragen. Dit geldt dus ook voor begeleiders.
Kogels:
Er mag bij hij het kogelstoten geen poeder/krijt worden gebruikt.