Vrijdagavond Indoor 6 januari 2017

Ook dit jaar zijn er in aanloop naar de NK's in februari weer vrijdagavond indoor wedstrijden. Dit jaar organiseren Phoenix en U-Track de wedstrijden weer samen en wel op 23 december, 6 januari en 20 januari. In de atletiekhal te Utrecht is geen rondbaan dus zijn er alleen maar sprint onderdelen en technische onderdelen mogelijk.

Er zijn 4 zones in de hal die gelijktijdig gebruikt kunnen worden: een sprintbaan voor 50m, 60m en 50/60m horden, een voor hoog, een voor polshoog en daarnaast één officiële verspringbak.

Het chronoloog ziet er als volgt uit (mogelijk volgen er aanpassingen, dit naar aanleiding van deelnemersaantallen).

19.30 50m – pols (>3.06m)- ver groep 1

20.10 60m groep A

20.30 ver groep 2

21.10 60m horden 

21.30 ver groep 3

22.00 60m groep B

Onderdeel specifieke Punten/Regels

Sprint (50m/60m):

 1. Bij de 50m en 60m zijn alle categorieën door elkaar en is de serie-indeling op verwachte eindtijd
 2. De series worden gelopen van snel naar langzaam
 3. Je kunt je op de 60m inschrijven voor groep A en/of groep B. Het idee is dat je dan makkelijker je eigen combinatievoorkeur kunt aangeven. Of je wilt een 50/60m combinatie doen en kiest dan voor groep A.
 4. Wil je de 50m/60m samen lopen met iemand vul dan exact dezelfde tijd in, gebruik dan wel een apart getal (dus niet eindigen op 0)
 5. Bij deze wedstrijd is de oude valse start regel voor Junioren AB en Senioren van kracht (*masters regel). "Er kan per serie eenmaal vals worden gestart. De tweede valse start in de serie betekent diskwalificatie van de desbetreffende atleet." We hebben hier voor gekozen om dat de huidige Junioren AB en Senioren regel te streng is voor de Junioren CD. Tevens is de Junioren CD regel weer te soepel voor de Junioren AB en Senioren

Horden (60mH):

 1. Bij de 60m horden is de volgorde van series als volgt
  1. MD/MC/JD
  2. MB
  3. JC/MA/V
  4. JB
  5. JA
  6. M
  7. Masters worden op de horden ingedeeld bij de categorie die bij hun afstand en hoogte hoort of bij afwijkende afstanden, in een eigen of samengestelde serie (voor de V70)
 2. Bij de 60m Horden zijn series van snel naar langzaam binnen de categorie/afstand/hoogte
 3. Wil je de 60m Horden samen lopen met iemand anders (en val je in dezelfde groep, zie punt 1) vul dan exact dezelfde tijd in, gebruik dan wel een apart getal (dus niet eindigen op 0)
 4. Bij deze wedstrijd is de oude valse start regel voor Junioren AB en Senioren van kracht (*masters regel). "Er kan per serie eenmaal vals worden gestart. De tweede valse start in de serie betekent diskwalificatie van de desbetreffende atleet." We hebben hier voor gekozen om dat de huidige Junioren AB en Senioren regel te streng is voor de Junioren CD. Tevens is de Junioren CD regel weer te soepel voor de Junioren AB en Senioren
 5. Indien er voor een categorie te weinig inschrijvingen zijn worden deze waar mogelijk gecombineerd met een andere categorie. Indien een combinatie niet mogelijk is wordt de serie gelopen zoals ingeschreven.

Verspringen:

 1. Bij het verspringen zijn er 4 pogingen per deelnemer. Indien het deelnemersaantal dit toestaat wordt dit maximaal uitgebreid naar 6 pogingen per deelnemer
 2. Alle categorieën springen door elkaar (startlijst in principe op opgegeven prestatie)
 3. Aanbrengen van markeringen op de aanloop mag alleen met door de organisatie aangereikt materiaal (markeringsbordjes/speciale tape)!
 4. Markeringen aangebracht met eigen tape worden zonder mededeling verwijderd!

Polsstokhoogspringen:

 1. Bij het Polsstokhoogspringen zijn aantal pogingen standaard volgens WR atletiekunie
 2. De aanvangshoogte is: 3.06m (We accepteren alleen inschrijvingen met een PR vanaf 3m, de 1e wedstrijd is er een wedstrijd met aanvangshoogte van 2.03m)
 3. De vervolghoogte is 10 cm, in het volgende stramien: 3.06m, 3.16m, 3.26m + 10cm
 4. Alle categorieën springen door elkaar (startlijst in principe op opgegeven prestatie)
 5. Aanbrengen van markeringen op de aanloop mag alleen met door de organisatie aangereikt materiaal (markeringsbordjes/speciale tape)!
 6. Markeringen aangebracht met eigen tape worden zonder mededeling verwijderd!
 7. Tussendoor inspringen op hogere hoogtes in overleg met de Wedstrijdleider/Scheidsrechter

Locatie:

Onze indoorwedstrijden worden gehouden in de atletiekhal van Sportcentrum Galgenwaard te Utrecht (officiële B-accommodatie) en zijn met elektronische tijdwaarneming.

Baanrecords:

Klik hier voor de baanrecords van Sportcentrum Galgenwaard

Kosten:

Alle onderdelen € 3,50 per nummer

Voor deze wedstrijd is betaling alleen Contant mogelijk bij afhalen van het startnummer op avond zelf. Er is geen Pin Automaat in de directe omgeving van Sportcentrum Galgenwaard (Deelnemers die niet op komen dagen en zich niet hebben afgemeld worden doorgegeven aan de Atletiekunie en uitgesloten van de overige wedstrijden).

Inschrijven:

Let op! Inschrijven vanaf 22 december 18:00!!

Inschrijven gaat via het online inschrijfformulier. Mochten er vragen zijn dan kan men deze kwijt op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alleen inschrijvingen via het online inschrijfformulier worden geaccepteerd. Andere manieren (zoals e-mail of A-formulier) worden niet geaccepteerd (WR, Art 142).

Deze wedstrijd is bijna altijd volledig vol. We werken met reserves, tot 2 dagen voor de wedstrijd. De laatste 2 dagen voor de wedstrijd laten we geen reserves meer toe. Bij het afhalen van de startnummers kan er worden geïnformeerd naar vrijgekomen plekken, vol=vol. Door afmeldingen kunnen we heel veel reserves toelaten (voornamelijk de sprintnummers/hordennummers). De organisatie behoudt zich het recht voor om te selecteren in de reserves.

Deelnemerslijst:

Een overzicht van de inschrijvingen tot nu toe staat hier.

Serie indelingen:

Dit jaar worden de serie indelingen alleen in de hal opgehangen. In principe zal de deelnemerslijst leidend zijn voor de serie indelingen. Indien er veel dezelfde exacte tijden zijn opgegeven dan zal de volgorde van de deelnemerslijst niet helemaal kloppen met de serie indelingen.

Startnummers:

Startnummers kunnen vanaf 18:30 worden opgehaald

Uitslagen:

Beschikbaar!

Algemene Wedstrijdregels

1 Deelname met spikes alleen toegestaan met puntjes 'type trap' model Christmas tree, black, 5mm (voorgeschreven vanuit de Gemeente Utrecht)Goedgekeurde Spike
2 De spikepuntjes zullen verkrijgbaar zijn bij de entree van de hal (0,50 Euro per stuk). Bij gebruik van verkeerde puntjes volgt uitsluiting van de wedstrijd.
3 Aanbrengen markeringen alleen toegestaan met door organisatie aangereikt materiaal (markeringbordjes of speciale tape)

4 De zaal is van 18:00 tot 19:00 gedeeltelijk in gebruik voor Jeugd trainingen. Vanaf 19:00 mag ALLEEN op de sprintlanen worden ingelopen of buiten de hal
5 Betreden van de hal alleen toegestaan op schone sportschoenen (dit geldt ook voor jury, ploegleiders e.d.)
6 Alleen de atletiekhal beneden heeft een speciale spikesvloer, buiten die atletiekhal is het ten strengste verboden met spikes te lopen, dus ook niet op de trappen/wc etc.
7 In de hal kan slechts minimaal worden ingelopen
8 U kunt bij het sportcentrum alleen betaald parkeren, in de omliggende woonwijken is het nu ook betaald parkeren
9 Bij de sportvelden aan de Laan van Maarschalkerweerd kan gratis geparkeerd worden (10 min. lopen)

Graag tot ziens tijdens de wedstrijd,

Jos Warmerdam/Sebastiaan Durand/Iris Steverink
WOC U-Track/AV Phoenix

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.